اگر تا به حال با فردی که مشکل شنوایی داشته باشد هم صحبت گشته باشید متوجه این نکته شده اید که آرزوی شنیدن صداها را به طور کامل دارند. آن ها افرادی هستند که شاید بر معلولیت خود غلبه کرده اند اما هنوز هم دوست دارند صدای حرف زدن شما را بشنوند و نیاز به لب خوانی نداشته باشند. شما که گوش های سالمی در اختیار دارد باید ابتدا شکرگزار خدا باشید و همیشه از آن محافظت کنید. 

** اولین و مهمترین نکته ای که باید دقت داشته باشید دوری از صداهای بلند و گوش خراش است. صداهای بلند باعث می شود تا پرده گوش ضعیف شده و به مرور از بین برود. صداها نباید بیش از 100 دسی بل باشند چرا که برای گوش می تواند بسیار خطرناک باشد. 

** در خودرو صدای ضبط را زیاد نکنید چرا که به علت بسته بودن فضا صدا بیشتر منعکس شده و گوش شما بیشتر در خطر است. در صورتی که قصد گوش دادن به موسیقی دارید صدای آن را کم و پنجره ها را نیز کمی باز کنید تا صدا کمتر منعکس شود.

** هدفون ها یکی دیگر از عوامل کم شدن میزان شنوایی هستند و می توانند شما را به سمت یک دنیای ساکت و بدون صدا راهی کنند. برای استفاده از هدفون ها بهتر است صدای موسیقی را بسیار کاهش دهیم تا هم گوش هایمان سالم بماند و هم اینکه دیگران اذیت نشوند.

** گوش پاک کن ها یکی از بدترین وسایلی هستند که تا به حال اختراع شده اند. بسیاری از پزشکان و متخصصین این رشته استفاده از این وسیله را برای تمیز کردن گوش منع می کنند. گوش پاک کن ها به راحتی وارد گوش می شوند و ممکن است تنها با یک حرکت اشتباه به پرده گوش رسیده و آن را از بین ببرد.

** قبل از اینکه دستتان را سمت گوش ببرید آن را تمیز بشویید. کثیفی هایی که وارد گوش می شود به سختی از آن خارج شده و گاهی عفونت های مختلفی را ایجاد می کنند. این عفونت در میزان شنوایی شما تاثیر به سزایی می گذارد و همچنین دردهای شدیدی به همراه دارد.

** به غیر از اینکه درون گوش مهم است به قسمت بیرونی آن نیز باید توجه داشته باشید. ضربه های شدید، و زخم هایی که روی گوش ایجاد می شود را جدی بگیرید چرا که بسیاری از این آسیب های بیرونی باعث بروز عفونت های مختلف داخلی می شود.





تاريخ : شنبه 26 مهر 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |